De specialist in het bouwen, verbouwen en onderhouden van uw schip

Antifouling

Philip Gertzen

Jachtservice de Werf
Wij helpen u graag bij al uw wensen. Bel of mail gerust, ons team staat altijd voor u klaar.

Het onderwaterschip van uw eigen boot ziet u doorgaans met minst van uw gehele schip. Toch is het een heel belangrijk onderdeel, omdat dit het deel is dat door het water gaat. Het staat constant in contact met zoet of zout water en de mate van aangroei bepaalt voor een gedeelte de snelheid die u vaart en/of uw brandstofverbruik. Om uw schip te beschermen tegen de organismen die zich willen hechten aan de huid gebruiken we bij Jachtservice de Werf verschillende systemen.

Uw onderwaterverf is opgebouwd uit verschillende lagen. Vaak zit er als eerste een epoxysysteem op uw schip van een aantal lagen en daarover een primer, waarna de antifouling kan worden aangebracht.

Epoxy systemen:
Bij ons is alles maatwerk. Samen met de klant kijken wij welke epoxy-behandeling uw schip het beste beschermt tegen de omgevingsfactoren. Dit ligt vooral aan het materiaal waarvan uw schip is gebouwd.

Primer:
De primer gebruiken wij voor een goede hechting van de antifouling en kiezen wij dus aan de hand van het type antifouling.

Antifouling:
Welke antifouling u kiest is vaak een persoonlijke beslissing. Wij kunnen alle legale systemen op uw boot toepassen en kunnen elk merk voor u bestellen. Wij helpen u ook graag met het maken van de juiste keuze voor uw vaargebied.

 

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!