De specialist in het verzorgen, repareren, onderhouden en verbouwen van uw schip

Elektrische installaties

Chris Spaans

Jachtservice De Werf
Wij helpen u graag bij al uw wensen. Bel of mail gerust, ons team staat altijd voor u klaar.

Leven aan boord wordt steeds luxer. Meer luxe betekent meer elektrische systemen, die ook steeds gecompliceerder worden. Zelf aan de elektriciteit werken in uw jacht kan grote gevolgen hebben voor de apparatuur en de veiligheid aan boord. Daarom helpen wij u graag met uw elektriciteitsvraagstukken aan boord.

Jachtservice de Werf is ervaren in de aanleg, het onderhoud en de reparatie van verschillende elektrische installaties. Dit kan gaan over het verhelpen van een simpele storing in uw koelkast, tot het inbouwen van watermakers, generatoren, stabilisatoren of het aanleggen van een complete nieuwe bekabeling door uw gehele schip.

Wij deinzen nooit terug voor een ingewikkelde klus.

Spaghetti aanpakken?
Regelmatig komen wij een ‘kabel-spaghetti’ tegen op boten. Zo ook bij deze klant, waar we de kabels van het zekeringen paneel mochten ordenen en de oude kabels weghalen.
 
Veel boten die ouder zijn dan 20 jaar hebben inmiddels al meerdere refits ondergaan. Veel van deze refits zijn grotendeels uitgevoerd door de eigenaar zelf of handige kennissen. Op deze leeftijd hebben de meeste boten bijvoorbeeld al meerdere malen nieuwe instrumenten gekregen. Vaak is de bekabeling daarbij ook aangepast, maar zijn de oude kabels niet verwijderd. Dit zorgt voor de genoemde ‘kabel-spaghetti’ waardoor je geen overzicht meer hebt. Bovendien is dit vaak de plek waar een brand aan boord begint. Het opruimen is dus zeker geen overbodige luxe, zo ook in dit project!
 
Bekijk de ‘voor’ en ‘na’ foto’s voor het verschil!
 

 

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!