De specialist in het verzorgen, repareren, onderhouden en verbouwen van uw schip

Servoprop saildrives

Chris Spaans

Jachtservice De Werf
Wij helpen u graag bij al uw wensen. Bel of mail gerust, ons team staat altijd voor u klaar.

Oceanvolt ServoProp Saildrives

De gepatenteerde Oceanvolt ServoProp saildrive met variabele pitch combineert een zeer efficiënte saildrive met de krachtigste hydrogenerator die op dit moment verkrijgbaar is. Wat de ServoProp uniek maakt is de mogelijkheid om de propellorbladen meer dan 180 graden te laten draaien. De softwaregestuurde zeilaandrijving past de pitch van de propellorbladen automatisch aan zodat de krachtaandrijving en het vermogen optimaal benut worden. Dit in combinatie met het unieke design van de bladen zorgt voor een optimale efficiëntie zowel voorwaarts en achterwaarts als voor het opladen door waterkracht. Daarnaast creëert de schroef extreem weinig weerstand waaneer deze in de neutrale zeilpositie staat. Dit is vergelijkbaar met de weerstand van een veerpropellor.

Een normale vaste schroef genereert minder dan de helft van het vermogen van een ServoProp. De ServoProp kan meer dan 1kW bij 7-8 knopen en 3 kW bij 11-12 knopen genereren. De opgewekte stroom kan worden gebruikt om zowel het aandrijfsysteem als alle elektronica aan boord te voeden zonder dat er een afzonderlijke generator nodig is.

De ServoProp is een geschikte aandrijfmotor voor monohulls tot 50 voet en multihulls tot 60 voet. Daarnaast kan deze gebruikt worden als een hydrogenerator in boten tot 100 voet.

 

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!