De specialist in het verzorgen, repareren, onderhouden en verbouwen van uw schip

Multihull

Chris Spaans

Jachtservice De Werf
Wij helpen u graag bij al uw wensen. Bel of mail gerust, ons team staat altijd voor u klaar.

Aandrijfsystemen voor Multihull

Ervaar het genot van overnachten op uw boot zonder een generator te gebruiken! De grote aandrijfbatterij (in vergelijking met een standaard batterij) maakt langere periodes van stilte mogelijk; u kunt al uw apparaten gebruiken (airconditioning, verwarming, koelkast/vriezer enz.) zonder dat u ’s nachts een generator nodig heeft.

Het Oceanvolt platform is ontworpen als complete stroomoplossing voor de gehele boot – inclusief zowel de 12V (of 24V) stroomvoorziening als andere huishoudelijke apparaten (110/220V stopcontacten). Het bereik en het opladen gebeurt door middel van hydrogeneratie of door een DC generator. Deze maakt het mogelijk lange afstanden te cruisen of om de batterijen in minder dan 2 uur volledig op te laden.

Hydrogeneratie is bij uitstek geschikt voor catamarans, omdat dubbele (of vierdubbele) motoren het dubbele (of vierdubbele) aan energie betekenen. Daarnaast varen catamarans gemakkelijker wanneer ze een hogere snelheid hebben, wat betekent dat de hydrogeneratie aanzienlijk hoger is (dit verhoogt significant bij snelheden boven de 6 kn).

Oceanvolt biedt daarnaast oplossingen voor het ombouwen van oude dieselmotoren naar elektrische systemen, hierbij verwijderen we de dieselmotoren, brandstoftanks en uitlaatsystemen. De vettige, stinkende motorruimte wordt hiermee opgeruimd, waardoor u minder gewicht en meer ruimte creëert onder het dek.

Alle Oceanvolt-systemen werken op 48 volt, voor de veiligheid van de passagiers en om reparatie gemakkelijker te maken. De Oceanvolt-systemen zijn onderhoudsarm en hoeven niet winterklaar gemaakt te worden (geen jaarlijks motoronderhoud/opslagkosten).

Oceanvolt biedt hybride of elektrische systemen als een vermogens- en voortstuwingsoptie in samenwerking met veel toonaangevende multihull bootbouwers. Multihull uitvoeringen zijn over het algemeen een dubbel systeem of, in het het geval van grotere catamarans, een viervoudig systeem.

 

Systeem en prijsvoorbeelden

Voorbeeldsystemen en prijzen

 

Dubbel systeem uitvoering

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!