De specialist in het verzorgen, repareren, onderhouden en verbouwen van uw schip

Racing

Chris Spaans

Jachtservice De Werf
Wij helpen u graag bij al uw wensen. Bel of mail gerust, ons team staat altijd voor u klaar.

Aandrijfsysteem voor racing

In 2017 heeft Conrad Colman een 110-daagse wereldreis gemaakt. Hij maakte deze reis van 27.929 mijl in de Vendee Globe zonder één druppel brandstof te gebruiken. Door een Oceanvolt motor met hydrogenerator te gebruiken was Conrad in staat om de volledige race uit te varen op 100% herbruikbare energie.

Voor toegewijde racers is Oceanvolt de ideale oplossing, vervang het gewicht van de dieselmotor, het uitlaatsysteem en de brandstoftanks door een elektrische motor en batterijbank. Door deze aanpassing is uw boot geoptimaliseerd om u naar en van het raceveld te krijgen, gewicht te besparen en de boot in balans te houden.

Dankzij de gesynchroniseerde, permanent magnetische AC motor geeft het systeem de boot onmiddellijk kracht en koppel wanneer deze wordt ingeschakeld. Door deze feature en het nauwkeurige bedieningssysteem wordt het manoeuvreren van de boot eenvoudiger in krappe situaties en kan dit helpen schade op een drukke startlijn te voorkomen.

Met een druk op de knop kan de intelligente motorbesturing de batterijen automatisch opladen via de hydro generator terwijl u zeilt boven de 6 kn. Het bereik van de batterijen kan indien nodig verder worden uitgebreid met een draagbare AC-generator.

Alle Oceanvolt-systemen werken op 48 volt, voor de veiligheid van de passagiers en om reparatie gemakkelijker te maken. De Oceanvolt-systemen zijn onderhoudsarm en hoeven niet winterklaar gemaakt te worden (geen jaarlijks motoronderhoud/opslagkosten).

Systeem en prijsvoorbeelden

Voorbeeld systemen en prijzen

 

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!